Heleneanderssen

Gammel melk kan fortsatt brukes

Har du problemer med å få brukt opp melken innen best før dato? Fortvil ikke, melk som er utgått på dato kan fortsatt brukes! Pass på å sjekke at det ikke er klumpen i den, og ikke lukter sur. Er melken uåpnet kan den stå i flere uker uten at den blir dårlig. Men pass på å varmebehandle den ved å koke den opp under omrøring for sikkerhetsskyld.
Eller du kan fryse melken og varme den opp når du trenger den senere til bakingen

man, 2014-04-14 14:10

Sølvimor

En merker fort om melken er blitt dårlig. Er den klumpete eller lukter surt, kast den. Men så lenge den blir varmebehandlet gjør det egentlig ikke noe at den er for gammel. Melk som ikke lukter vondt eller er klumpete går fint an å drikke. Et tips - laktoseredusert melk holder seg mye lengre enn vanlig melk :) Hvordan er det med å fryse melk, skiller den seg da?
tir, 2014-04-15 00:17
0

Heleneanderssen

Den skiller seg ikke hvis du tiner den forsiktig. Jeg har aldri opplevd at den skiller seg til meg, enda jeg har fryst ned melk som gikk ut tre dager før jeg fryste den, og den er også brukt av. Bare tin melken ved å legge boksen i rennende kaldt vann over lengre tid, eller sett den i kjøleskapet. Selvsagt tar det lengre tid å tine i kjøleskapet enn under rennende vann. Jeg bruker også å tine melken ved å ta klumpen som er inni boksen( fryser hele melkekartongen inn som den er) og varmer den i en kasserolle på svak varme. Da bruker jeg den som oftest i sauser :)
ons, 2014-04-16 10:38
0

Rock_on

Bra tips!
lør, 2015-08-22 22:29
0

Rock_on

Det går att frysa ned så mycket mer än vad man tror :)
lør, 2015-08-22 22:31
0
Dela