Syltede kantareller

Syltede kantareller

Knorr
0
Ingen stemmer til nå
Ingredienser: 
2 l kantareller eller valgfri sopp
1 terning Knorr grønnsaksbuljong, alternativt Fond du chef
Lake:
4 dl soppbuljong (fra forvellingen)
1.5 dl eddik
2 dl strøsukker
2 laubærblad
1 ts gule sennepsfrø
2 cm skivet ingefær
1 kanelstang
4 kryddernellik
5 hvite pepperkorn
1 fersk chili, delt
0.5 rød løk i store biter
Instruktion: 
Rens kantarellene nøye, del evt. de store i to, og skyll om nødvendig. Legg soppen i en gryte og fyll med vann til kantarellene nesten dekkes. Kok opp og la det koke i 3–4 minutter. Sil av soppen og spar buljongen. Kok opp alle ingrediensene til laken og rør til sukkeret har løst seg opp. Fordel kantarellene i en liten boks, hell den varme laken over (sørg for at laken dekker soppen). Sett på lokk og sett til avkjøling. Syltede kantareller skal oppbevares mørkt og kjølig. Den syltede soppen kan spises direkte, men blir bedre om den marineres i ett døgn. Holdbarheten blir lang pga syren i laken. Unngå å røre med fingrene i boksen.
Tips: Syltede kantareller passer godt til nesten alt kjøtt, som tilbehør eller som apetittvekker.
Bruk godt rengjorte og steriliserte bokser med tett lokk. Boks av glass kan du sterilisere ved å koke de i noen minutter, eller sette i ovnen på 110 grader.
Dela

5 kommentarer

Marie I. Fredin

Nam :-)
tir, 2014-05-06 06:58
0

mimmi

mums
tor, 2015-01-15 22:57
0

mimmi

skal testes
tor, 2015-02-05 07:06
0

maggan196

låter intressant
tor, 2015-12-31 09:21
0

Karins

gott
man, 2016-03-28 18:43
0
X
Du må velge en handleliste.

Oppskriften er lagt til i handlelisten

Gå til handlelisten