Surdeigsbrød

Surdeigsbrød

sjokobolle
0
Ingen stemmer til nå
Ingredienser: 
75 g surdeig
1.5 dl vann, romtemperert
200 g hvetemel
Fortsettelse dag 2
600 g hvetemel
4.5 dl vann, romtemperert
15 g salt
1 ss olivenolje
Instruktion: 
Kvelden før: ta 75 gram surdeig og bland sammen med 200 g hvetemel og 1 1/2 dl romperperert vann.

Neste dag tilsetter du resten av hvetemelet og vannet og elter deigen forholdsvis sakte i 4 minutter. Skru opp hastigheten på mikseren og elt videre i 6 minutter. TIlsett saltet og elt i 3 minutter til. 13 minutter totalt. Deigen er ganske løs, men du kan kjenne at den er forholdsvis seig.

Deigen skal nå heve i ca. 4 timer. Etter 1 time brettes deigen. Gjenta brettingen igjen etter 30 og 60 minutter. La deigen hvile og heve til det totalt har gått rundt 4 timer.

Dryss et godt lag med hvetemel på benken og hvelv ut deigen. Bruk en deigskrape for å hjelpe deg og brett deigen tilsvarende som du gjorde under hevingen. Del så deigen i 2 like store deler og brett hver del igjen på tilsvarende måte. Bruk nok mel til at deigen ikke setter seg fast i fingrene.

Dryss godt med mel på to rene kjøkkenhåndkle, legg så et i hver sin bolle, og legg brødene oppi. Dekk brødene med plastfolie og la de heve i 1 1/2 -2 timer.

Sett stekeovnen på 230 grader. Stek brødet i 40-50 minutter. La brødene avkjøles på en bakerist.
Dela

10 kommentarer

mimmi

mums
tor, 2015-06-18 05:02
0

superuser

Nam
tor, 2015-06-18 20:22
0

sjokobolle

:)
fre, 2015-06-19 13:46
0

Rock_on

Gott!
ons, 2015-08-05 00:14
0

sjokobolle

elsker hjemmelaget surdeigsbrød
ons, 2015-08-05 20:04
0

Rock_on

Jag med! =)
ons, 2015-08-05 20:50
0

Matilda Von Eriksson

MUMS!
tir, 2015-09-08 13:34
0

sjokobolle

:)
tir, 2015-09-08 14:46
0

maggan196

gott med hembakat bröd!
lør, 2015-10-03 10:43
0

bolle

Mums
søn, 2015-10-04 17:20
0
X
Du må velge en handleliste.

Oppskriften er lagt til i handlelisten

Gå til handlelisten