Hjemmelaget ravioli – ost- og spinatfyll

Hjemmelaget ravioli – ost- og spinatfyll

Knorr
0
Ingen stemmer til nå
60min
Ingredienser: 
Pasta
400 g pastamel (200 g hvetemel, 200 g durumhvetemel)
4 egg
1 ss salt
1 ts olivenolje
Ost- og spinatfyll
200 g vaskede og tørkede spinatblader
200 g ricottaost (eller frisk fløteost)
God porsjon revet parmesanost
Litt muskatnøtt
Instruktion: 
Fyll: Grovhakk spinaten.
Rør den sammen med ricotta eller annen ost.
Tilsett revet parmesan og muskatnøtt.
Fyllet er klart til å fordeles på pastaplatene.
Pasta: Form melet til en topp og lag et hull i midten som du knekker eggene i.
Tilsett olje og salt og pisk eggene langsomt sammen med en gaffel.
Pisk melet inn i deigen litt etter litt. Når deigen henger fast på gaffelen, elter du deigen med lett hånd til det blir en jevn, glatt og fast deig.
Dryss litt mel på bordet og la deigen hvile i 30 minutter med et rent kjøkkenhåndkle over.
Kjevle ut deigen til du har en tynn plate pasta. Deigen skal være nesten gjennomsiktig. Det er viktig at du ikke slutter å kjevle før deigen er tilstrekkelig tynn.
Når deigen er så tynn som du kan få den, skjærer du den i 8–10 cm brede strimler.
Fordel fyllet over med jevne mellomrom. Brett pastaen ved p trykke lett med fingrene mellom fyllet for å ”lime” raviolien sammen, før du skjærer ut hver enkelt ravioli.
Ravioli laget på denne måten skal bare koke i 3–4 minutter i lettsaltet vann.
Dela

9 kommentarer

mimmi

mums
fre, 2015-01-09 14:21
0

mimmi

skal testes
fre, 2015-01-30 05:12
0

mimmi

det smakade bra
man, 2015-02-16 07:00
0

katrine

Mums
man, 2015-03-16 20:44
0

Rock_on

Mm
søn, 2015-07-19 12:08
0

Rock_on

Gott!
fre, 2015-08-14 18:57
0

Stella

gott
fre, 2015-10-02 15:30
0

bolle

Nam
fre, 2015-10-02 20:51
0

IrenH

Gott
lør, 2016-01-30 09:24
0
X
Du må velge en handleliste.

Oppskriften er lagt til i handlelisten

Gå til handlelisten