Hjemmelagde marshmallows

Hjemmelagde marshmallows

sjokobolle
0
Ingen stemmer til nå
60min
Ingredienser: 
2 ark gelatin
2 dl kaldt vann
400 g sukker
0.5 ts vaniljeessens
200 g melis
Instruktion: 
Legg gelatinark til bløt i kaldt vann. Ha vann og sukker i kjele, og kok opp. La det koke i 20 minutter (til ca. 110 °C). Ta kjelen av varmen tilsett 1/2 ts vanilje essens. Klem ut vannet av gelatinplatene, og ha gelatinen i sukkervannet. Avkjøl blandingen i 10 minutter (til 100 °C).
Legg et tykt lag med melis i bunn av en langpanneform (ca. 20 x 30).
Pisk sukkermassen i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Pisk til blandingen er veldig tykk. Hell sukkermassen over i formen med melis. Bruk en slikkepott til å bre det ut til et ganske jevnt lag, ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø godt med melis over, og la det avkjøles helt.
Når blandingen har satt seg, kan du snu formen på et bakepapir og skjære opp i biter. Alternativ kan du ved hjelp av oljede hender forme marshmallowen før den har satt seg helt.
Dela

10 kommentarer

sjokobolle

jeg brukte ikke termometer, og mine marshmellows ble litt kornete i konsistensen. vil derfor anbefale å være nøyaktig med temperaturen.
søn, 2015-07-19 21:19
0

superuser

Nam
tir, 2015-07-21 12:19
0

superuser

Ser vertfall veldig bra ut :-)
tir, 2015-07-21 21:21
0

mimmi

mums
tir, 2015-07-21 22:02
0

sjokobolle

takk:)
ons, 2015-07-22 11:35
0

maggan196

fina!
søn, 2015-11-08 10:04
0

Stella

mums
søn, 2015-11-08 23:59
0

Stella

mums
man, 2015-11-09 00:00
0

Sinuf

Mums
tor, 2015-12-03 13:31
0

mimmi

mums
fre, 2015-12-04 04:48
0
X
Du må velge en handleliste.

Oppskriften er lagt til i handlelisten

Gå til handlelisten