Bli kjent med kokkene – og deres kjærlighet til god smak

Knorrs dedikerte kokker arbeider hardt med å utvikle inspirerende oppskrifter, som hver enkelt er drevet av kjærlighet til god smak. 280 Knorr kokker over hele verden jobber med å skape nye favorittoppskrifter med de beste ingredienser. Vi i Knorr mener at hver bit skal være spesiell – hvilket er grunnen til at vi strekker oss langt i vår søken etter god smak – fordi vi vet at det betyr et mer smakfullt måltid for deg og din familie. Kokkene våre bruker kun de beste ingredienser og utvikler daglig spennende oppskrifter. De er en kreativ flokk med høy standard, profesjonelt utdannet og med bred erfaring. De har brukt lang tid i virkelige kjøkkener og mange av dem i berømte restauranter med høy anseelse.
 
Knorr Kokkene
Møt noen av kokkene våre. Les mer her:
Anton Rinsema
Anton Rinsema
Najonalitet: Hollandsk
Har jobbet i Knorr kjøkkenet siden 2005

Hvorfor ble du kokk?

Jeg elsker å lage mat til folk og se de følelser som oppstår. Jeg synes det er veldig tilfredsstillende når folk nyter det jeg har laget.

Største prestasjon / eventyr:

Jeg elsker å tenke på at jeg har gjort mange mennesker glade med den mat jeg har tilberedt. Jeg har også vært kjøkkensjef i en 2-stjernes Michelin restaurant.

Største inspirasjonskilde?

Min inspirasjon kommer fra forskjellige kilder. Jeg er alltid på utkikk og søker etter inspirasjon i restauranter, på markeder og hjemme hos venner.

Matrelatert hobby?

Jeg tilbringer det meste av min fritid ute i naturen. Jeg er ikke jeger, men elsker å iaktta ville dyr og planter og av og til går jeg ut og leter etter viltvoksende sopp og urter.

Fremtidsrettet: Nye mattrender?

Jeg tror virkelig at vi blir nødt til å innrette oss etter årstidene og ta i betraktning hva vi kaster i forbindelse med matproduksjon.

Hvordan ser en typisk dag ut på Knorr kjøkkenet?

Som kokk er ikke én dag lik. Jeg reiser masse til Heilbronn (Tyskland), Poznan (Polen) og også til forskjellige Unilever avdelinger. Men det meste av en kokks hverdag handler om å lage mat og smake.

Hvordan tror du Knorrs forbrukerprodukter skiller seg i smak fra mat som er laget fra bunnen?

Knorr produktene kan være til stor hjelp og gi forbrukeren deilig smak og konsistens.

Favorittoppskrift:

Min favorittoppskrift avhenger av hva som selges på markedet og hva som er tilgjengelig den aktuelle dag, samt årstid!

Beste mattips:

Jeg elsker enkel mat – man kan vekke meg midt om natten med varmt brød med velsmakende ferskt smør som smelter på tungen – litt havsalt gir ekstra god smak og sprø konsistens.
Luigi Carola
Luigi Carola
Nasjonalitet: Italiensk
Har jobbet i Knorr kjøkkenet siden 1998.

Hvorfor ble du kokk?

Jeg har alltid visst at jeg ville reise og se verden. Siden mennesker i alle land spiser valgte jeg kokkeskolen og begynte å reise da jeg var 16.

Største prestasjon / eventyr:

Åpningen av Inter-Continental i Sharm-El-Sheikh, som ble lukket på grunn av oversvømmelse etter 4 måneder – og gjenåpnet i tide til juleperioden. Vi stod i vann til knærne, men tok oss av gjestene våre og nabohotellene.

Matrelatert hobby?

Jeg fremstiller min egen olivenolje, tomatsaus, frisklaget og fylt pasta.

Hvordan er din ”himmelske” matopplevelse?

Å sitte på en bakketopp i Toscana med ferskt brød, tørket kjøtt og ost, marinerte grønnsaker, en flaske Brunello og gode venner.

Fremtidsrettet: Nye mattrender?

Peruviansk mat begynner å bli en trend, samt simremat eller ”slow food” – ultimat og lekker mat. Den langsomme simringen i tradisjonelle retter som braisert lammelår, oksestuvning, okseroulade og Bolognese saus er herlig når det tilberedes med vår buljong eller sauser og for nylig har jeg oppdaget ”Bag of taste” – en kokepose uten utslipp som gjør matlaging mye enklere.

Hvor mange oppskrifter jobber du normalt med i løpet av et år?

Jeg teller ikke jobben min i kvantitet, men kvalitet. Min jobb dekker, ut over utvikling av oppskrifter, forbrukerinnsikt og forståelse av nye kulinariske trender, samt forbrukersikkerhet. Men, noen år har det vært 50, andre over 200.

Hvordan ser en typisk dag ut på Knorr kjøkkenet?

Vi har det travelt med å lage mat – prøve – tilpasse – prøve, prøve, prøve!!! Morsomt, utfordrende, krevende, belønning, spenning….. Vi er en stor gryte av forskjellige kulturer og personligheter og ingen dager er like. Jeg elsker det!

Favorittoppskrift:

Italiensk oksegryte

Beste mattips:

Kok pasta halvt igjennom og putt den i pastasausen hvor den så koker resten av tiden. Pastaen vil absorbere i sausen (og smake mer) og samtidig frigi stivelse (som vil binde sausen).