Ovnsstekt oksefilet og hasselbackpoteter med hvitløkskrem

Ovnsstekt oksefilet og hasselbackpoteter med hvitløkskrem

Knorr
0
Ingen stemmer til nå
60min
Ingredienser: 
1 kg oksefilet
Bringebær- og rødvinssaus:
200 g fryste bringebær
1 gul løk, grovhakket
1 hvitløksfedd, hakket
0.5 gulrot, skrelt og hakket
0.5 pastinakk, skrelt og hakket
2 Knorr Fond ”DU CHEF” Beef
0.5 l rødvin
4 dl vann
0.5 dl brunt sukker
flytende margarin
salt og pepper
Hasselbackpoteter:
4 bakepoteter
50 g flytende margarin
1 ts salt
1 ss finsiktet strøkavring
revet ost, f.eks. 1 dl parmesan
Bakt løk og rotfrukter:
8 sjalottløk, skrelt og delt
2 gulrøtter, skrelt og skåret i staver
2 pastinakker, skrelt og skåret i staver
1 rotselleri, skrelt og skåret i staver
2 ss olivenolje
Hvitløkskrem:
6 hvitløksfedd
2.5 dl crème fraîche, lett eller vanlig
0.8 Knorr Fond ”DU CHEF” Vegetable
2 ss kremost (gjerne Crème Bonjour)
1.5 ts sitronjus
salt og pepper
1 ts olivenolje
Instruktion: 
Oksefilet:
Skjær vekk eventuelle sener, tørk kjøttet tørt og pepre det. Varm en panne, og tilsett flytende margarin og noen enebær. Legg i kjøttet, og brun det raskt. Bak kjøttet i ovnen på 100 °C i 30–45 minutter, til det har en innvendig temperatur på 54 °C. La fileten hvile i folie i 5–10 minutter.
Bringebær- og rødvinssaus:
Varm en gryte, og tilsett flytende margarin. Legg i rotfruktene, og fres dem til de får farge. Strø over brunt sukker, og la sukkeret få farge. Ha i vin, vann, bringebær og kjøttbuljong. La det småkoke i 20–30 minutter. Bland og sil av sausen, og la den koke ned litt. Ønsker du tjukkere saus, kan du tilsette litt Maizena-mel utblandet i litt vann. Smak til med salt og pepper.
Hasselbackpoteter:
Sett ovnen på 200 °C. Skrell potetene. Skjær dem i 3 mm tjukke skiver, slik at de fortsatt henger sammen. Legg potetene i en ildfast form, og pensle dem. Bak potetene i ovnen i 35–45 minutter. Strø på salt, revet ost og strøkavring. Bak videre i 15 minutter til.
Bakt løk og rotfrukter:
Sett ovnen på 200 °C. Legg alle rotfruktene på en stekeplate, og bland godt med olivenolje, salt og pepper. Bak dem i cirka 20–25 minutter.
Hvitløkskrem:
Sett ovnen på 200 °C. Skjær kryss i hvitløken (med skallet på) på oversiden og på rotsiden. Legg hvitløken i en ildfast form, og vend dem i olivenolje. Bak dem i ca. 15 minutter. Skrell deretter hvitløken, og legg den i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene, og bland raskt ved hjelp av stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Dela

22 kommentarer

Marie I. Fredin

Denne så veldig god ut :-)
ons, 2014-05-07 10:37
0

mimmi

mums
lør, 2015-01-17 16:10
0

mimmi

skal testes
fre, 2015-02-06 22:48
0

Roya

Smarrigt. Ska testa.
søn, 2015-09-27 10:45
0

IrenH

Gott
ons, 2015-09-30 11:00
0

bolle

Dette ser godt ut
ons, 2015-09-30 22:20
0

Stella

gott
ons, 2015-09-30 23:42
0

Simon Pössl

Gott
tor, 2016-01-07 07:58
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

superuser

Mums
tor, 2016-01-07 08:49
0

maggan196

smaskigt
tor, 2016-01-07 12:51
0

Simon Pössl

Mums
lør, 2016-01-09 10:24
0

Flowerpower94

Mums
man, 2016-01-11 10:24
0

reta.sjoe

låter komplicerat..
man, 2016-01-11 13:41
0
X
Du må velge en handleliste.

Oppskriften er lagt til i handlelisten

Gå til handlelisten