Lasagne fra bunnen

Lasagne fra bunnen

Knorr
0
Ingen stemmer til nå
90min
Ingredienser: 
Pasta
400 g pastamel (200 g hvetemel, 200 g durumhvetemel)
4 egg
1 ss salt
1 ts olivenolje
Bechamelsaus
60 g margarin
1 l søtmelk
2 dl fløte
7 ss hvetemel
salt
hvit pepper
1 ts revet muskatnøtt
Ev. laurbærblad
Kjøttsaus
0.5 dl god olivenolje
1 stor eller 2 små løk
4 hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket timian
500 g hakket oksekjøtt, maks. 6 % fett
1 terning Knorr oksebuljong
140 g tomatpuré
1 boks hakkede tomater med basilikum og oregano
Nykvernet havsalt
Nykvernet pepper
Ekstra
200 g revet ost
Instruktion: 
Lasagneplater: Form melet til en topp og lag et hull i midten som du knekker eggene i.
Tilsett olje og salt og pisk eggene langsomt sammen med en gaffel.
Pisk melet inn i deigen litt etter litt. Når deigen henger fast på gaffelen, elter du deigen med lett hånd til det blir en jevn, glatt og fast deig.
Dryss litt mel på bordet og la deigen hvile i 30 minutter med et rent kjøkkenhåndkle over.
Kjevle ut deigen til du har en tynn plate pasta. Deigen skal være nesten gjennomsiktig. Det er viktig at du ikke slutter å kjevle før deigen er tilstrekkelig tynn.
Når deigen er så tynn som du kan få den, skjærer du den ut til ønsket størrelse.
Kjøttsaus: Ha olivenoljen i en gryte og varm den opp uten at den blir farget.
Brun den finhakkede løken sammen med de pressede hvitløksfeddene.
Tilsett oregano, basilikum og timian og la det steke med.
Ha i oksekjøttet og stek under omrøring til det har skiftet farge over det hele.
Tilsett først den konsentrerte tomatpureen, og vend deretter inn de hakkede tomatene.
Smak til med havsalt og pepper.
Bechamelsaus: Smelt margarin i en liten gryte ved lav varme.
Tilsett melet når margarinen er smeltet og blad det godt sammen med en treskje eller lignende. La det stå på lav varme i ca. 3 minutter mens du rører hele tiden.
Ta gryten av platen og la det stå en liten stund.
Mens smøret og melet hviler, tar du en annen gryte og varmer opp melken til like under kokepunktet.
Sett gryten med mel og smør tilbake på en middels varm kokeplate og hell all den varme melken over. Rør forsiktig rundt til det småkoker.
Tilsett fløte, salt, pepper, muskatnøtt og ev. laurbærblad, og la sausen koke godt sammen.
Alt samlet: Start med å legge lasagneplater i bunnen av en ildfast form.
Ha over et lag med kjøttsaus og et lag bechamelsaus. Gjenta til formen er nesten full.
Avslutt med bechamelsaus og stek lasagnen på 200 grader i 30–45 min.
Ta ut formen og fordel revet ost på toppen. Stek videre i 15 min.
Dela

4 kommentarer

Marie I. Fredin

Lettere med ferdigpakke :-)
tir, 2014-05-06 06:30
0

mimmi

mums
tor, 2015-01-15 22:58
0

mimmi

skal testes
tor, 2015-02-05 07:06
0

mimmi

anbefaler dette
tir, 2015-02-10 04:51
0
X
Du må velge en handleliste.

Oppskriften er lagt til i handlelisten

Gå til handlelisten