Hummerbisque

Hummerbisque

Knorr
0
Ingen stemmer til nå
4h 0min
Ingredienser: 
1 forkokt hummer
5 sherrytomater, gjerne overmodne
2 små gulrøtter
Litt selleri, pastinakk eller persillerot
1 liten jordskokk
15 pepperkorn (hvit eller aromatisk type, ikke for sterk)
1 knivsodd cayennepepper
0.5 liten purreløk
3 mellomstore sjalottløk
3 hvitløk
4 dl tørr hvitvin
3 dl vann
1 terning Knorr grønnsaksbuljong
Konjakk til flambering av skall
Litts alt og litt sukker
Ev. litt fennikeltopper
1 dl matfløte
Instruktion: 
Begynn med å finhakke urtene. Mål opp vann og vin.
Stek urtene på god varme i litt olivenolje før du heller over 2/3 av vinen og vannet. Kok hardt opp slik at alkoholen fordamper, skru ned platen og la det koke en time eller to.
Rens hummeren og ta forsiktig ut kjøttet. Mariner ev. hummerkjøttet i litt god olivenolje og en anelse salt.
Flamber deretter hummerskallet i godt med konjakk. Brenn skallet lett, men ikke for mye.
Tilsett grønnsaksbuljong etter 2–3 minutter og kok kraftig opp. Fjern urenheter. La det koke i ca. 10 minutter og la det deretter trekke i 1/2 til 3 timer.
Etterpå koker du suppebasen opp igjen i 5–10 minutter og siler den. Skum av hummersuppen for fett.
Tilsett fløten og kok opp hummerbisquen en siste gang før servering.
Dela

8 kommentarer

mimmi

mums
lør, 2015-01-10 09:06
0

mimmi

skal testes
lør, 2015-01-31 08:17
0

mimmi

det smakade bra
man, 2015-02-16 07:03
0

Sinuf

Mums
lør, 2015-09-05 20:18
0

Rock_on

Mums
søn, 2015-09-06 02:38
0

superuser

Nam
søn, 2015-09-20 09:16
0

bbqhost

var det sååå gott att man inte hann ta foto innan det var slut?
ons, 2015-09-23 09:26
0

maggan196

gott
ons, 2015-12-09 21:32
0
X
Du må velge en handleliste.

Oppskriften er lagt til i handlelisten

Gå til handlelisten