Gravet reinsdyrfilet med tyttebærgelé og blåbærdressing

Gravet reinsdyrfilet med tyttebærgelé og blåbærdressing

Knorr
0
Ingen stemmer til nå
Ingredienser: 
Til gravingen:
1 stk tint reinsdyrfilet (250 g)
2 ss grovsalt
3 ss sukker
3 ss krydder, f.eks. pepper, basilikum, timian og enebær
1 Knorr Fond ”DU CHEF” Beef
1 dl mørkt øl
Tyttebærgelé:
2 dl tyttebærsyltetøy
1 dl tyttebærsaft
4 gelatinplater
1 ts sitronjus
Blåbærdressing:
1 dl tinte blåbær
0.5 dl rapsolje
1 ss hvitvinseddik
1 ss sitronjus
2 ts honning
salt og pepper, hvit eller svart
Instruktion: 
Til gravingen:
Bland alle de tørre ingrediensene til gravingen, og gni blandingen inn i kjøttet. Legg kjøttet i en kraftig plastpose, og slå over ølet utblandet med kjøttfonden (løs den først opp i litt varmt vann). Sett det i kjøleskap i ett døgn. Snu på posen av og til. Etter gravingen kan du fryse kjøttet. Ta ut kjøttet ca. 10 minutter før servering slik at du kan skjære det i tynne skiver mens det er halvtint.
Tyttebærgelé:
Varm tyttebærsyltetøy og tyttebærsaft i en kasserolle. Klem vannet ut av gelatinplatene, og la dem smelte i syltetøyet. Skyll formen, og fordel blandingen i den. Sett kaldt i minst 3 timer. Dypp formen i varmt vann før den skal hvelves. Skjær til geleen i ønsket form.
Blåbærdressing:
Bland alle ingrediensene i en bolle, og bland til den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sukker.
Garner gjerne med en rosmarinkvist eller friske blad.
Dela

8 kommentarer

Marie I. Fredin

lekkert :-)
fre, 2014-05-30 18:46
0

mimmi

mums
man, 2015-01-05 09:13
0

mimmi

skal testes
lør, 2015-01-24 23:37
0

mimmi

smakte godt
tor, 2015-02-12 04:55
0

maggan196

åh så gott!
tir, 2015-10-20 18:10
0

bolle

Mums
tir, 2015-10-20 20:26
0

IrenH

Gott
tir, 2015-10-20 20:47
0

Stella

mums
tor, 2015-10-22 00:17
0
X
Du må velge en handleliste.

Oppskriften er lagt til i handlelisten

Gå til handlelisten