Appelsin- og eplemarinert andebryst

Appelsin- og eplemarinert andebryst

Knorr
0
Ingen stemmer til nå
Ingredienser: 
2 andebryst (350 g per stk.)
Marinade:
1 dl ferskpresset appelsinjus og skall fra én appelsin
1 dl eplejuskonsentrat (eller calvados)
1 Knorr Fond ”DU CHEF” Chicken
friske urter som timian og rosmarin
Polentakake:
4 dl polentagryn
0.5 l lettmelk
2.5 dl matfløte
2.5 dl vann
1 gul løk, hakket
1 hvitløksfedd, hakket
1 ss fennikelfrø
1 ss rosépepper
1 ss timian, tørket
1 Knorr Fond ”DU CHEF” Vegetable
1 Knorr Fond ”DU CHEF” Chicken
75 g revet parmesan
Eplekompott:
4 epler, skrelt og skåret i terninger
0.5 rødløk, hakket
0.5 dl brunt sukker
2 ss flytende margarin
2 ss vineddik
1 ss honning
salt og pepper
Instruktion: 
Andebryst:
Rens andebrystet med en skarp kniv. La skinnet være på. Skjær et rutemønster på skinnsiden. Legg andebrystet i doble plastposer, og hell over marinaden. La det stå i minst 3–4 timer. Tørk andebrystene tørre. Legg dem med skinnsiden ned i en kald stekepanne. Stek skinnsiden gyllenbrun. Stek dem så raskt på kjøttsiden. Sett dem i ovnen på 150 °C til de har fått en innvendig temperatur på 55–58 °C (temperaturen går opp noen grader når kjøttet får hvile, til 65 °C). La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer opp brystene.
Marinade:
Varm opp eplejusen i en kasserolle, og rør inn kyllingfonden til den har smeltet. La det kjølne. Bland i de andre ingrediensene.
Polentakake:
Ha i melk, vann, begge fondene og matfløte i en kasserolle. Tilsett løk, hvitløk, fennikelfrø, rosépepper og timian. Kok opp. La trekke i noen minutter, og sil av. Rør inn polentagrynene, og la koke sakte i ca. 10 minutter. Tilsett osten når polentaen løsner fra kanten. Ha polentagrøten over i en oljet form, og sett formen i kjøleskap i cirka 4 timer. Skjær den deretter i ønsket form. Bitene varmes i ovn eller stekes før servering.
Eplekompott:
Fres eplene og løken. Strø over brunt sukker, og vend i eplene og løken. Tilsett honning og vineddik, og la det småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Dela

19 kommentarer

mimmi

mums
man, 2015-01-12 21:55
0

Marie I. Fredin

Yummi :-)
man, 2015-01-12 22:31
0

mimmi

skal testes
man, 2015-02-02 12:17
0

Rock_on

Gott
ons, 2015-08-12 20:03
0

superuser

Nam
tor, 2015-08-13 15:07
0

Stella

gott
tor, 2015-10-01 00:23
0

IrenH

Gott
tor, 2015-10-01 11:33
0

maggan196

gott
fre, 2015-10-30 16:40
0

superuser

Mums
fre, 2015-10-30 21:21
0

Matmons

Mums
fre, 2015-10-30 22:09
0

Roya

gott
lør, 2016-01-30 10:28
0

Flowerpower94

Mums
lør, 2016-01-30 10:46
0

bbqhost

komplicerat men gott
lør, 2016-01-30 15:33
0

Flowerpower94

Mums
tir, 2016-02-02 16:33
0

Simon Pössl

gott
man, 2016-02-15 18:59
0

Simon Pössl

Mums
søn, 2016-02-21 09:47
0

Ekornsuppe

Gott.
søn, 2016-02-21 16:36
0

Simon Pössl

gott
tir, 2016-02-23 19:55
0

Simon Pössl

mums
ons, 2016-02-24 20:05
0
X
Du må velge en handleliste.

Oppskriften er lagt til i handlelisten

Gå til handlelisten